Administraţia locală a municipiului Reşiţa nu mai doreşte să plătească ajutoare sociale pentru persoanele apte muncă, dar care nu vor să muncească. Edilii locali din Reşiţa au început să meargă din casă în casă şi să le caute de lucru celor care primesc ajutoare sociale.
Dacă aceştia refuză serviciul oferit, rămân fără ajutorul social. Până acum a fost suspendată plata pentru 17 familii, motivul fiind neîndeplinirea obligaţiilor prevăzute de lege, iar pentru 15 s-a încetat plata ajutorului, scrie adevarul.ro.
Viceprimarul municipiului, Adrian Dacica, a încercat în luna mai 2018 angajarea unui număr de 10 persoane, care beneficiază de venit minim garantat, la o societate din oraş, însă niciuna nu a rămas la locul de muncă.
Ajutorul social este un ajutor financiar, platit in fiecare luna familiilor care se afla intr-o situatie de mare dificultate: ati pierdut locul de munca, nu aveti deloc venituri sau nu sunt suficiente pentru ingrijirea membrilor familiei. Acest ajutor financiar permite garantarea unui venit minim pentru fiecare familie vulnerabila, pentru ca este acordat luand in considerare numarul de persoane care traiesc impreuna in aceeasi gospodarie si au un buget comun.
Cine si pentru cat timp poate primi ajutor social?
Pentru familia si copiii dumneavoastra, mergeti la primarie si cereti ajutorul social. Atentie, este un ajutor lunar pe care statul vi-l acorda pe o perioada de sase luni. La expirarea acestui termen, puteti depune o noua cerere pentru inca sase luni.
Dupa un an de la adoptarea legii, 33.000 de familii, adica 130.000 de persoane au fost ajutate. Jumatate dintre acestea sunt copii. In fiecare luna, pentru 20.000 de familii statul plateste ajutor social. Ajutorul social este acordat oricarei persoane tinere sau varstnice, apta de munca sau cu o dizabilitate, ori care ingrijeste de un copil mai mic de trei ani, de o persoana cu dizabilitate sau de o persoana cu varsta de peste 75 de ani.